Focus op de supply chain van uw appels & peren

Hard fruit

Onze service op maat van telers en verladers van peren en appels

Foodcareplus biedt exporteurs van hard fruit excellente service en volgt mee de mondiale vraag om zo doorheen het seizoen van het noordelijk halfrond deze smaakvolle en sappige vruchten te verhandelen.

Telers kweken in België en Nederland zeer goede appel- en perensoorten. Het is dus niet verwonderlijk dat we een toenemende vraag ervaren in het Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

Wanneer dankzij de beste technieken én passie voor het vak het hard fruit klaar is voor de oogst, dient het vervolgens in optimale conditie verscheept te worden. Hard fruit vraagt om een hoog kwalitatief transport en correcte koeling. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis, biedt Foodcareplus transportoplossingen voor hard fruit en garanderen we zo een optimale supply chain.

Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden voor het transport van hard fruit. We volgen dit van deur tot deur op.

Voor de verzending:

  • Controle of de appels / peren aan de overeengekomen specificaties voldoen. Bovendien accepteren we enkel fruit dat aan onze normen voldoet.
  • Verificatie of het hard fruit tijdig en op de juiste temperatuur werd gekoeld.
  • Controle van de verpakkingsafspraken en -normen.
  • Opstellen van transportdocumenten en controle documenten van derde partijen.
Tijdens het transport:

  • Directe levering via gekoeld landtransport naar de (lucht-) haven of overslag.
  • Zee- of luchtvracht tot de bestemming- of overslaglocatie.
  • Globale monitoring van het transport.
Voor en tijdens de levering:

  • Verificatie documenten met de voedselautoriteiten.
  • Fytosanitaire inspectie of opstellen fytosanitaire vervoersdocumenten.
  • Opmaak van transit- en douanedocumenten.

 

Kwaliteitsbewaking

Bij het transport van appels en peren verzekeren we dat het fruit conform zee- of luchtvracht in de container geladen wordt, alvorens de reis aan te vangen.

Foodcareplus staat bekend voor een lage claimratio dankzij een strenge selectie van logistieke actoren.

Transparantie

Ons blockchain-platform, dat het hart vormt van de bewaking van de opdrachten, staat ter beschikking van alle betrokken partijen. Tijdens de belading van de container worden alle rapporten en certificaten geüpload en gedeeld. Van zodra de container haar reis aanvangt, kunt u alle andere transportdocumenten op het platform raadplegen en zelf documenten toevoegen.

Snelheid

Hoe sneller het hard fruit op de eindbestemming toekomt, hoe beter. Onze overslagplatformen maken het mogelijk om steeds de snelste en betrouwbaarste routing via lucht- of zeevracht te gebruiken.

Export van appels en peren

Foodcareplus biedt een geïntegreerde oplossing aan telers en handelaars van appels en peren in het noordelijk halfrond die hun fruit met een stabiele en duurzame flow wereldwijd willen exporteren. We hebben sterke regionale partners in verschillende landen.

 

 

Landen van oorsprong van hard fruit

Bestemmingslanden hard fruit

Onze productgroepen

Andere verse producten

Of het nu gaat om boomfruit, exotische vruchten, groenten of knolgewassen, onze experts buigen zich over de opslag van verse producten en verschepen ze wereldwijd. Zij begrijpen als geen ander dat elke verloren dag geld kost in de logistieke keten.

Lees meer

Bakkerijproducten

Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van bakkerijproducten (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

Lees meer

Zoetwaren & delicatessen

Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van delicatessen en zoetwaren (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

Lees meer

Zuivelproducten

Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van zuivelproducten (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

Lees meer

Avocado's

Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden voor avocadotransporten. We volgen dit van deur tot deur op.

Lees meer

Mango's

Foodcareplus biedt u als mango-importeur / -exporteur excellente service en volgt mee met u de seizoenen van de verschillende landen om zo doorheen het hele jaar deze smaakvolle vruchten te kunnen leveren.

Lees meer

Zoete aardappelen

We bieden importeurs en exporteurs van zoete aardappelen totaaloplossingen aan. Snel, betrouwbaar en kwalitatief transport dat we van deur tot deur opvolgen.

Lees meer

Aardappelen, uien en wortelen

We zorgen voor het deur tot deur transport van aardappelen, uien en wortelen. Dankzij de grote volumes die we vervoeren bieden we dit tegen gunstige tarieven aan.

Lees meer

Focus op uw supply chain

Druiven

Foodcareplus biedt importeurs en exporteurs van druiven een uitstekende service. Wij volgen samen met u de seizoenen in de verschillende landen.

Lees meer

Onze expertise