Uw mango transport is in goede handen bij foodcareplus

  Mango

  Service op maat van uw mango supply chain

  Foodcareplus biedt u als mango-importeur / -exporteur excellente service en volgt mee met u de seizoenen van de verschillende landen om zo doorheen het hele jaar deze smaakvolle vruchten te kunnen leveren.

  De mango vraagt tijdens het transport bijzondere aandacht qua monitoring van de klimaatregeling zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Onze Transport Architecten zijn hierin gespecialiseerd en gebruiken de nieuwste technologische ontwikkelingen voor het geconditioneerde transport van uw producten.

  Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden bij het transport van mango’s. We volgen de verzending van deur tot deur op.

  Voor de verzending:

  • Controle of de mango’s aan de overeengekomen specificaties voldoen. Bovendien accepteren we enkel fruit dat aan onze normen voldoet.
  • Check van de looptijd tussen de oogst en het laden van de container.
  • Verificatie of de mango’s tijdig en op de juiste temperatuur werden gekoeld.
  • Controle van de verpakkingsafspraken en -normen.
  • Optionele geaccrediteerde labotesten.
  • Opstellen van transportdocumenten en controle documenten van derde partijen.
  Tijdens het transport:

  • Directe levering via gekoeld landtransport naar de (lucht-) haven of overslag.
  • Zee- of luchtvracht tot de bestemming- of overslaglocatie.
  • Inspectie van de gecontroleerde atmosfeer- en veiligheidssystemen om risico op CA lekkage te voorkomen.
  • Globale monitoring van het transport.
  Voor en tijdens de levering:

  • Verificatie documenten met de voedselautoriteiten.
  • Fytosanitaire inspectie of opstellen fytosanitaire vervoersdocumenten.
  • Opmaak van transit- en douanedocumenten.

   

  Kwaliteitsbewaking

  Bij het transport van mango’s verzekeren we dat het fruit conform zee- of luchtvracht in de container geladen wordt, alvorens de reis aan te vangen.

  Foodcareplus staat bekend voor een lage claimratio dankzij een strenge selectie van logistieke actoren.

  Transparantie

  Ons blockchain-platform, dat het hart vormt van de bewaking van de opdrachten, staat ter beschikking van alle betrokken partijen. Tijdens de belading van de container worden alle rapporten en certificaten geüpload en gedeeld. Van zodra de container haar reis aanvangt, kunt u alle andere transportdocumenten op het platform raadplegen en zelf documenten toevoegen.

  Snelheid

  Hoe sneller de mango’s op hun eindbestemming toekomen, hoe beter. Onze overslagplatformen maken het mogelijk om steeds de snelste en betrouwbaarste routing via lucht- of zeevracht te gebruiken. Reeds enkele dagen voor het schip aankomt, starten wij met het volledige invoerproces.

  Zo zorgen we er voor dat doorgaans niet later dan een dag na aankomst van de zee- of luchtvracht, het volledig fytosanitair en douaneproces afgewikkeld zijn en het fruit geleverd wordt.

  Onze regio’s met sterke lokale partners

  Mango’s uit West- en Oost-Afrika 

  Foodcareplus verzorgt transporten van mango’s uit West-Afrika (Mali, Ivoorkust, Senegal, Ghana) en Oost-Afrika (Kenia). Via onze overslaglocaties in de Benelux leveren we ze vlot tot op hun eindbestemming in Europa.

  Mango’s uit Latijns-Amerika 

  Mango’s uit Centraal-Amerika (Mexico) verschepen we eveneens, via onze overslaglocaties in de Benelux geraken ze vlot op hun eindbestemming in Europa.

  Onze productgroepen

  Andere verse producten

  Of het nu gaat om boomfruit, exotische vruchten, groenten of knolgewassen, onze experts buigen zich over de opslag van verse producten en verschepen ze wereldwijd. Zij begrijpen als geen ander dat elke verloren dag geld kost in de logistieke keten.

  Lees meer

  Bakkerijproducten

  Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van bakkerijproducten (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

  Lees meer

  Zoetwaren & delicatessen

  Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van delicatessen en zoetwaren (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

  Lees meer

  Zuivelproducten

  Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van zuivelproducten (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

  Lees meer

  Avocado's

  Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden voor avocadotransporten. We volgen dit van deur tot deur op.

  Lees meer

  Zoete aardappelen

  We bieden importeurs en exporteurs van zoete aardappelen totaaloplossingen aan. Snel, betrouwbaar en kwalitatief transport dat we van deur tot deur opvolgen.

  Lees meer

  Hard fruit

  Foodcareplus biedt een geïntegreerde oplossing aan telers en verladers van appels en peren die hun hard fruit met een stabiele en duurzame flow wereldwijd willen verhandelen. We hebben sterke regionale partners in verschillende landen.

  Lees meer

  Aardappelen, uien en wortelen

  We zorgen voor het deur tot deur transport van aardappelen, uien en wortelen. Dankzij de grote volumes die we vervoeren bieden we dit tegen gunstige tarieven aan.

  Lees meer

  Focus op uw supply chain

  Druiven

  Foodcareplus biedt importeurs en exporteurs van druiven een uitstekende service. Wij volgen samen met u de seizoenen in de verschillende landen.

  Lees meer

  Onze expertise