Focus op uw druiven supply chain

Druiven

Onze service op maat van uw goederenstroom

Foodcareplus biedt importeurs of exporteurs van druiven excellente service en volgt mee met hen de seizoenen van de verschillende landen om zo doorheen het hele jaar de smaakvolle druiven te kunnen leveren. Deze zachte en delicate vruchten vragen om een hoog kwalitatief transport.

Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden voor druiventransporten. We volgen dit van deur tot deur op.

Voor de verzending:

 • Controle of de druiven aan de overeengekomen specificaties voldoen. Bovendien accepteren we enkel fruit dat aan onze normen voldoet.
 • Check van de looptijd tussen de oogst en het laden van de container.
 • Verificatie of de druiven tijdig en op de juiste temperatuur werden gekoeld.
 • Controle van de verpakkingsafspraken en -normen.
 • Optionele geaccrediteerde labotesten (olie- en droge stofgehalte).
 • Opstellen van transportdocumenten en controle documenten van derde partijen.
Tijdens het transport:

 • Directe levering via gekoeld landtransport naar de (lucht-) haven of overslag.
 • Zee- of luchtvracht tot de bestemming- of overslaglocatie.
 • Globale monitoring van het transport.
Voor en tijdens de levering:

 • Verificatie documenten met de voedselautoriteiten.
 • Fytosanitaire inspectie of opstellen fytosanitaire vervoersdocumenten.
 • Opmaak van transit- en douanedocumenten.

 

Kwaliteitsbewaking

Bij het transport van druiven verzekeren we dat het fruit conform zee- of luchtvracht in de container geladen wordt, alvorens de reis aan te vangen.

Foodcareplus staat bekend voor een lage claimratio dankzij een strenge selectie van logistieke actoren.

Transparantie

Ons blockchain-platform, dat het hart vormt van de bewaking van de opdrachten, staat ter beschikking van alle betrokken partijen. Tijdens de belading van de container worden alle rapporten en certificaten geüpload en gedeeld. Van zodra de container haar reis aanvangt, kunt u alle andere transportdocumenten op het platform raadplegen en zelf documenten toevoegen.

Snelheid

Hoe sneller de druiven op hun eindbestemming toekomen, hoe beter. Onze overslagplatformen maken het mogelijk om steeds de snelste en betrouwbaarste routing via lucht- of zeevracht te gebruiken. Reeds enkele dagen voor het schip aankomt, starten wij met het volledige invoerproces.

Zo zorgen we er voor dat doorgaans niet later dan een dag na aankomst van de zee- of luchtvracht, het volledig fytosanitair en douaneproces afgewikkeld zijn en het fruit geleverd wordt.

Onze regio’s met sterke lokale partners

We focussen op enkele belangrijke landen voor de export van druiven

Foodcareplus biedt een geïntegreerde oplossing aan actoren uit de druivenindustrie die een deel van hun programma willen invullen met een stabiele en duurzame flow van druiven uit Italië, Indië en Zuid-Afrika.

We importeren druiven naar een groot aantal landen

Wij bieden de snelste oplossingen voor druiven naar Europa (de 27 EU-landen), Rusland en Nigeria.

Onze productgroepen

Andere verse producten

Of het nu gaat om boomfruit, exotische vruchten, groenten of knolgewassen, onze experts buigen zich over de opslag van verse producten en verschepen ze wereldwijd. Zij begrijpen als geen ander dat elke verloren dag geld kost in de logistieke keten.

Lees meer

Bakkerijproducten

Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van bakkerijproducten (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

Lees meer

Zoetwaren & delicatessen

Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van delicatessen en zoetwaren (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

Lees meer

Zuivelproducten

Ons team van reefer experts neemt de behandeling, opslag en het wereldwijde transport van zuivelproducten (diepgevroren, gekoeld of op kamertemperatuur) voor zijn rekening.

Lees meer

Avocado's

Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden voor avocadotransporten. We volgen dit van deur tot deur op.

Lees meer

Mango's

Foodcareplus biedt u als mango-importeur / -exporteur excellente service en volgt mee met u de seizoenen van de verschillende landen om zo doorheen het hele jaar deze smaakvolle vruchten te kunnen leveren.

Lees meer

Zoete aardappelen

We bieden importeurs en exporteurs van zoete aardappelen totaaloplossingen aan. Snel, betrouwbaar en kwalitatief transport dat we van deur tot deur opvolgen.

Lees meer

Hard fruit

Foodcareplus biedt een geïntegreerde oplossing aan telers en verladers van appels en peren die hun hard fruit met een stabiele en duurzame flow wereldwijd willen verhandelen. We hebben sterke regionale partners in verschillende landen.

Lees meer

Aardappelen, uien en wortelen

We zorgen voor het deur tot deur transport van aardappelen, uien en wortelen. Dankzij de grote volumes die we vervoeren bieden we dit tegen gunstige tarieven aan.

Lees meer

Focus op uw supply chain

Onze expertise