Regionale expertise

  Foodcareplus focust op enkele specifieke voedingsproducten. Dit betekent dat wij actief zijn in bepaalde regio’s. Niettemin verschepen we wereldwijd.

  Afrika

  Foodcareplus is er van overtuigd dat de komende jaren cruciale ontwikkelingen, Afrika zullen vooruithelpen. Het veranderende Europese landbouwlandschap zorgt dat Afrika zich zal ontpoppen als een cruciale ‘achtertuin’ voor groenten en fruit. Deze evolutie zal eveneens stijgende huishoudelijke budgetten met zich meebrengen, waardoor de Afrikaanse invoer van zuivel, vlees, vis en bakkerijproducten zal toenemen.

  Het verzenden van bevroren varkensvlees, gevogelte en vis vanuit verschillende continenten is onze voornaamste importactiviteit in Afrika.

  We zijn actief in de meeste landen van West-Afrika en bieden via ons netwerk ter plaatse landlogistiek en douaneafhandeling aan, ook in het binnenland.

  Noord-Amerika

   

  Noord-Amerika is bij uitstek de proeftuin voor voedingsproducenten om producten voor de kleinhandel zoals zoetwaren, chocolade, bakkerij- en gourmetproducten, te lanceren en te verdelen. We verzenden deze producten hoofdzakelijk vanuit Europa naar het hele Noord-Amerikaanse continent.

  We hebben een team in de VS dat de inklaring met de douane regelt en de vracht opvolgt tot en met de levering op de eindbestemming.

  Centraal en Zuid-Amerika

  Naast Afrika zijn Zuid- en Midden-Amerika de primaire bron van fruit en exoten voor Europa.

  Het continent is een essentiële leverancier van vis en vlees voor onze Afrikaanse markten. Ons partnernetwerk maakt geïntegreerde transportoplossing mogelijk voor al onze klanten die uit die regio importeren.

  Zuid- en Midden-Amerika behoren tot de belangrijkste markten voor zuivel.