Nieuws: Evenementen

foodcareplus neemt deel aan het #blockchain-debat op het ‘CFO van het jaar’-evenement

Brussel, België – 16 mei 2018 – Kris Onghena, gedelegeerd bestuurder van foodcareplus, nam deel aan het blockchain-debat op het ‘CFO van het jaar’-evenement 2018 . Deze belangrijke bijeenkomst bracht ruim 400 topmanagers samen om te reflecteren over de impact van digitalisering en nieuwe technologieën op hun organisaties en industrieën. Het evenement werd afgetrapt met een inspirerende uiteenzetting van Sandrine Dufour, CFO bij Proximus, het grootste communicatiebedrijf van België.

Björn Cumps, professor aan de Vlerick Management School, startte het blockchain-debat door de veelbesproken technologie te omschrijven als de ‘nieuwste speler binnen de markt’. Hij legde uit dat het concept op zich niet nieuw is, maar dat internettechnologie helpt om het vertrouwen op de markt naar een hoger niveau te tillen.

“Als blockchain echt van start gaat, wordt dit hét nieuwe vertrouwensplatform in de internationale handel. Vooral in de voedingsindustrie”, legt Kris Onghena uit. “Er liggen nog heel wat uitdagingen in het verschiet, maar als alle betrokken belanghebbenden en spelers in de food supply chain samenwerken, zal blockchain een nieuw niveau van vertrouwen in de logistieke sector creëren. In de voedingsindustrie is vertrouwen van essentieel belang, omdat herkomst van het product en kwaliteitsborging in de cold chain kritische componenten zijn.”

Nieuwsberichten

Meer informatie nodig?

Contacteer ons