Nieuws

  Foodcareplus op ISM 2024

  Foodcareplus nam deel aan de International Sweets and Biscuits Fair (ISM) 2024,  van 28 tot 31 januari in Keulen, Duitsland. Het evenement trok in januari bijna 1.500 exposanten uit 74 landen aan en ongeveer 30.000 bezoekers uit meer dan 140 landen.

  De beurs had een solide internationale aanwezigheid, met een aanzienlijke deelname uit tal van Europese landen en een opmerkelijke groei van het aantal deelnemers uit landen buiten Europa, waaronder Japan, Canada en de Verenigde Staten. De hoge kwaliteit van de bezoekers, onder wie toonaangevende wereldwijde voedselketens, benadrukte het belang van het evenement als ontmoetingspunt voor de industrie. Tijdens het evenement ging ons team in gesprek met een gevarieerd scala aan chocolade- en confiseriebedrijven, waaronder opkomende bedrijven die hun wereldwijde aanwezigheid willen uitbreiden.

  Waardevolle inzichten

  De inzichten die we hebben verzameld tijdens ISM 2024 zijn van onschatbare waarde. Door de stijgende chocoladeprijzen hebben we geleerd dat velen in de industrie uitdagingen ondervinden, maar wel bereid zijn om zich aan te passen en om nieuwe markten te verkennen.

  Deze editie van ISM toonde een verschuiving in marktdynamiek. Dit komt o.a. door een opmerkelijke afname van de deelname uit de Aziatische markt, te wijden aan voorkeuren voor andere internationale evenementen, maar ook aan een dalende vraag in sommige Aziatische landen. De deflatie en vastgoedcrisis, om China als voorbeeld te noemen, beïnvloeden het consumentengedrag en verminderen tijdelijk de vraag. Verschillende exporteurs richten zich daarom op het westen.

  Marktontwikkelingen

  Europese bedrijven, met name uit België en Frankrijk, die willen investeren in de Amerikaanse markt en op zoek zijn naar logistieke partners, zitten goed bij  Foodcareplus! We breiden ons portfolio van services in de Verenigde Staten uit. Onze eigen consolidatiedienst, onderdeel van onze op maat gemaakte logistieke oplossingen, stelt exporteurs in staat om importeurs en kopers aan elkaar te koppelen, in heel het Noord-Amerikaanse continent, met dagelijkse temperatuurgecontroleerde leveringen aan de oostkust van de Verenigde Staten.

  Ons bakkerij- en confiserieteam kijkt uit naar de volgende editie, gepland van 2.02.2025 tot 5.02.2025.

  Nieuwsberichten

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons