Nieuws

Blockchaintechnologie beveiligt de food supply chain

Antwerpen, België – 31 juli 2017 – foodcareplus kondigt de ontwikkeling aan van een internationale all-in-one service voor de beveiliging van de food supply chain in de voedingsindustrie. Hiermee zijn we de eerste gespecialiseerde logistieke dienstverlener die een geïntegreerd platform aanbiedt voor de handel en het transport van levensmiddelen. Dat zorgt voor een betrouwbare supply chain.

“Verschillende klanten hebben reeds hun volledig engagement bevestigd voor dit project”

Ons team is gespecialiseerd in de intercontinentale verscheping en distributie van levensmiddelen, met een specifieke expertise in het transport per reefer container. Ons huidig platform voor cold chain management biedt al real-time monitoring van temperatuur, locatie en beveiling van de getransporteerde goederen. Met de aankondiging van het blockchainproject bouwen we een nieuw, volledig geïntegreerd platform voor het transport van levensmiddelen en voor containertransport. Zo kunnen verladers en kopers van bederfelijke goederen rekenen op een nog grotere transparantie van hun food supply chain.

De blockchain, de technologie achter onder andere cryptovaluta zoals Bitcoin, kan worden toegepast op de tastbare food supply chain en op de bijhorende logistieke uitdagingen. Ouderwetse papieren traceer- en inspectiesystemen en de onveilige copy-paste aanpak van de meeste scheepvaart- en logistieke bedrijven maken de food supply chain vatbaar voor onnauwkeurigheden. De digitale productinformatie op ons platform – een digitaal “paspoort” – bevat dankzij blockchaintechnologie echter informatie zoals herkomstgegevens, batchnummers, vervaldata, fabrieksinformatie, opslagtemperaturen en verzendgegevens. Alle gegevens zijn digitaal gekoppeld aan de producten en de informatie wordt in de blockchain ingevoerd tijdens elke stap van het proces.

De meeste monitoroplossingen en traceerbaarheidsinstrumenten op de markt worden afzonderlijk van de oogst-, verpakkings- en verzendprocessen beheerd, terwijl we bij foodcareplus de temperatuur- en locatiegegevens meteen integreren met alle gegevens over de verplaatsing van de zending. Met het blockchainproject voegen we nog meer vertrouwde datapunten toe. “Op elk gewenst moment kunnen klanten het ‘paspoort’ van hun verzonden producten controleren, inclusief de historiek van temperatuur- en locatiegegevens”, zegt Steve Alaerts, directeur marketing en verkoop bij foodcareplus. “We zullen ons platform ook openstellen voor andere belanghebbenden in de food supply chain, zoals kwaliteitsinspecteurs, regelgevers van de voedselveiligheid en andere betrokken partijen. We zelfs gaan tot waar het product is verpakt.”

Met onze ervaring in het verschepen en behandelen van beperkt houdbare goederen elimineren we bij foodcareplus veel van de kostbare risico’s die inherent zijn aan temperatuur-gecontroleerd transport en aan het transport van verse producten in het algemeen. Met het platform en speciale operationele procedures kunnen klanten vertrouwen op de meest geavanceerde verzendoplossingen op de markt.

“Verschillende klanten hebben hun volledig engagement voor dit project al bevestigd “, zegt Alaerts. “Op basis van hun eisen voegen we nu al modellen voor kwaliteitscontrole toe aan de blockchain en het verzendingsplatform, waarbij we gebruik maken van technologie van derden.”

Nieuwsberichten

Meer informatie nodig?

Contacteer ons