Nieuws

  India in groei modus: een veelbelovende reis voor Foodcareplus

  Steve Alaerts en Diego Barriga waren in India om er business opportunities te bespreken. Mevr. Soma Sengupta, die Flanders Investment & Trade vertegenwoordigt, en Harsh Parek, onze toegewijde business developer, sloten aan bij deze besprekingen. Intercont, de gewaardeerde partner van Foodcareplus in India, speelde eveneens een belangrijke rol in dit overleg. Tijdens de gesprekken lag de focus op het verder ontwikkelen van het Europese platform voor verkoop en logistiek voor telers van verse producten in India en exporteurs, na het klinkende succes van de campagne voor tafeldruiven begin 2023.

  De Indiaase exporteurs voor wie we eerder dit jaar werkten, gaven ons tevreden reacties. Ze ervoeren gestroomlijnde documentatieservices, kwaliteitsvolle ondersteuning aan weerszijden van de oceaan, en aanzienlijk lagere vrijgavekosten, wat de financiële zekerheid verbeterde. Op basis van de realtime waarde van dit project, besloot Foodcareplus om haar scope uit te breiden om andere exporteurs van druiven de mogelijkheid te bieden om een betere controle uit te voeren over kwaliteitsbeoordeling, verpakking en uiteindelijke leveringen.

  De stakeholders van het project overlegden over de komende lancering van de premium cargoverzekering van Foodcareplus. Dit verzekeringspakket biedt voordelen aan de begunstigden van de vracht, het introduceert een eigen controle op de vracht en het versterkt de veiligheid van de vracht, door een uitgebreide dekking te bieden. We streven boven alles naar gemoedsrust voor onze klanten.

  Een ander belangrijk onderdeel van het bezoek was de beoordeling van ons exclusieve samenwerking met IG International op basis van ons gezamenlijk appelseizoen (2022-2023). We bezochten hun geavanceerde distributiefaciliteiten in Mumbai en de recent gebouwde cold store gelegen tussen Hosur en Krishnagiri, op enkele uren rijden van Chennai en Ennore. Tijdens het bezoek verdiepten we ons in de complexe reis van de appels na aankomst in de reefercontainer in India, via IG’s gateway ports. We bespraken de werkefficiëntie op de terminals en het belang van een onberispelijke cold chain, die IG succesvol  managet.

  Met grote tevredenheid kunnen we stellen dat ons eerste seizoen de weg heeft geëffend naar het tweede seizoen van dit jaar, met een verbeterde symbiose en aandacht om het sourcen van appels uit Polen, België, Frankrijk en Italië in Europa te vergemakkelijken. We hebben ook plannen om onze kansen te wagen op de Noord-Amerikaanse markt. De recente afschaffing van vergeldende invoerrechten op appels uit de VS opent oude wegen die opnieuw geactiveerd zijn. Door de hogere heffingen viel deze handel volledig stil, maar dankzij een beleidswijziging kijken we uit naar goede perspectieven van het nakende appelseizoen van Washington.

  Nieuwsberichten

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons