Nieuws

  Eerste end-to-end LoRaWAN-gebaseerde monitoring voor vrachttemperatuur

  De Haven van Antwerpen, Foodcareplus, Dockflow en TrakAssure lanceren een trackingsysteem dat de temperatuur van de container en de vracht opvolgt. Het systeem meldt temperatuurschommelingen van ladingen. Zowel verladers als de 3PL's kunnen er gebruik van maken.

  De bestaande LoRaWAN-infrastructuur in de haven wordt benut. Daar worden de TrakAssure-trackers geïnstalleerd op de laadplaats en de gegevens via API naar de servers van Dockflow gestreamd en gedeeld met de betrokkenen in de cold chain.

  "Dankzij deze oplossing kunnen we grotere volumes monitoren en grijpen we in wanneer uitzonderingen zich voordoen. Zo besteden we minder manuren aan deze specifieke taak en kunnen we onze aandacht vestigen op de service aan onze klanten", vertelt Steve Alaerts, directeur bij Foodcareplus.

  "Op basis van real-time gegevens kunnen we de vrachten opvolgen en de data delen via ons platform, zodat we kunnen focussen op de containers die temperatuurschommelingen vertonen", voegt Michiel Valee, medeoprichter bij Dockflow, toe.
  "Cargo monitoring systemen bestaan al langer. Veel van de processen om dataloggers op te vragen zijn tijdrovend, arbeidsintensief, geven slechts inzicht in gerealiseerde verschepingen en hebben verborgen kosten. Met deze nieuwe technologie verbindt TrakAssure wereldwijd real-time gegevens, gekoppeld aan verschillende publieke of private LoRaWAN gateways over de hele wereld.
  We kunnen dit niveau van visibiliteit realiseren én de kosten onder controle houden waardoor we wedijveren met de prijszetting van traditionele dataloggers. We verwachten dat de Antwerpse haven het voorbeeld zal zijn en dat verschillende wereldhavens volgen om zo de intermodale gemeenschap betere kwaliteit van dienstverlening te bieden,"
  zegt Don Miller, bestuurslid bij TrakAssure.

  "In de haven van Antwerpen willen we de volumes laten groeien en diensten aanbieden die het verschil maken voor onze klanten en partners. Door netwerkconnectiviteit in de haven mogelijk te maken, kan ons ecosysteem verder ontwikkelen. We engageren ons door gegevens te delen in een open, transparante en innovatieve setting. Dit project is het voorbeeld van de value added aanpak die we voor onze klanten willen creëren." merkt Stef Wilrycx, Marketing Expert bij de Haven van Antwerpen op.

  Het team start met de commercialisering van het project en zal in het komende jaar vele duizenden monitoren inzetten op vrachten die de Antwerpse haven passeren.

  Nieuwsberichten

  Meer informatie nodig?

  Contacteer ons