Onze service op maat van uw goederenstroom

  Foodcareplus biedt importeurs en exporteurs van zoete aardappels excellente service en volgt mee met hen de seizoenen van de verschillende landen om zo doorheen het hele jaar de smaakvolle knollen te kunnen leveren. We ervaren wereldwijd groeiende volumes voor zowel verwerking als verse consumptie van zoete aardappelen.

  Dit delicate product vraagt om een hoog kwalitatief transport. Dankzij de significante volumes onder controle van foodcareplus, kunnen we onderhandelen over de kostprijs van het transport én bieden we een optimalisering door gebruik van intermodaal vervoer.

   

   

  Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden bij het transport van zoeten aardappelen. We volgen dit van deur tot deur op.

  Voor de verzending:

  • Controle of de knollen voldoen aan de overeengekomen specificaties; in het bijzonder of na de oogst de zoete aardappelen correct gedroogd en geborsteld werden.
  • Check van de duur van de periode tussen de oogst en het laden van de container.
  • Controle of tijdens de opslag en overslag de relatieve vochtigheid onder bepaalde normen gebleven is.
  • Controle of aan de verpakkingsafspraken en -normen voldaan wordt.
  • Optionele geaccrediteerde labotesten.
  • Opstellen van transport- en controledocumenten derde partijen.
  Tijdens het transport:

  • Geoptimaliseerd transport via intermodaal vervoer of via overslag naar de exporthavens.
  • Maximaal laadgewicht per container.
  • Zee- of luchtvracht tot de bestemming- of overslaglocatie.
  • Globale monitoring van het transport.
  Voor en tijdens de levering:

  • Verificatie documenten met de voedselautoriteiten.
  • Fytosanitaire inspectie of opstellen fytosanitaire vervoersdocumenten.
  • Opmaak van transit- en douanedocumenten.
  • Directe levering met generatoren of overslag met koeltransport.

   

  Kwaliteitsbewaking

  Bij het transport van zoete aardappelen verzekeren we dat de knollen conform zee- of luchtvracht in de container geladen wordt, alvorens de reis aan te vangen.

  Foodcareplus staat bekend voor een lage claimratio dankzij een strenge selectie van logistieke actoren.

  Transparantie

  Ons blockchain-platform, dat het hart vormt van de bewaking van de opdrachten, staat ter beschikking van alle betrokken partijen. Tijdens de belading van de container worden alle rapporten en certificaten geüpload en gedeeld. Van zodra de container haar reis aanvangt, kunt u alle andere transportdocumenten op het platform raadplegen en zelf documenten toevoegen.

  Snelheid

  Hoe sneller de zoete aardappelen op hun eindbestemming toekomen, hoe beter. Onze overslagplatformen maken het mogelijk om steeds de snelste en betrouwbaarste routing via lucht- of zeevracht te gebruiken. Reeds enkele dagen voor de lading aankomt, starten wij met het volledige invoerproces.

  Zo zorgen we er voor dat doorgaans niet later dan een dag na aankomst van de zee- of luchtvracht, het volledig fytosanitair en douaneproces afgewikkeld zijn en het fruit geleverd wordt.

  Onze regio’s met sterke lokale partners

  Zoete aardappelen uit Afrika 

  Foodcareplus biedt een geïntegreerde oplossing aan actoren uit de zoete aardappel-industrie die een stabiele en duurzame flow van zoete aardappelen uit Nigeria, Senegal, Egypte met bestemmingen in Europa willen realiseren.

  Zoete aardappelen uit Centraal- en Noord-Amerika 

  Centraal- en Noord-Amerika (Colombia, USA) bedienen we via onze overslagoperaties in de Benelux.

  Onze productgroepen

  Druiven

  Foodcareplus biedt importeurs en exporteurs van druiven een uitstekende service. Wij volgen samen met u de seizoenen in de verschillende landen.

  Lees meer

  Avocado's

  Transparantie, kwaliteitsbewaking en snelheid vormen de drie voornaamste pijlers van de totaaloplossing die we bieden voor avocadotransporten. We volgen dit van deur tot deur op.

  Lees meer

  Hard fruit

  Foodcareplus biedt een geïntegreerde oplossing aan telers en verladers van appels en peren die hun hard fruit met een stabiele en duurzame flow wereldwijd willen verhandelen. We hebben sterke regionale partners in verschillende landen.

  Lees meer

  Mango's

  Foodcareplus biedt u als mango-importeur / -exporteur excellente service en volgt mee met u de seizoenen van de verschillende landen om zo doorheen het hele jaar deze smaakvolle vruchten te kunnen leveren.

  Lees meer

  Aardappelen, uien en wortelen

  We zorgen voor het deur tot deur transport van aardappelen, uien en wortelen. Dankzij de grote volumes die we vervoeren bieden we dit tegen gunstige tarieven aan.

  Lees meer

  Onze Cargo Focus

  Vis

  Handelt u in vis en wilt u internationale markten bereiken? Dan bent u bij Foodcareplus aan het juiste adres! We verzorgen de verscheping van deur tot deur met de grootste zorgen en monitoring van uw producten.

  Lees meer

  Vlees & gevogelte

  Importeurs, exporteurs en traders van vlees en gevogelte krijgen bij Foodcareplus een uitstekende service. We bieden geïntegreerde logistieke en transportoplossingen aan voor uw supply chain. Bovendien hebben we sterke regionale partners.

  Lees meer

  Zuivel

  Foodcareplus biedt handelaars in zuivel een uitstekende service. Wij zorgen voor de internationale verscheping van uw producten.

  Lees meer

  Chocolade & confiserie

  De verscheping van chocolade en confiserie luistert nauw. Daarom zorgt Foodcareplus voor uw producten en monitort het de zending zodat al dit lekkers in de beste omstandigheden de eindbestemming bereikt.

  Lees meer

  Verse groenten & fruit

  Of het nu gaat om boomfruit, exotische vruchten, groenten of knolgewassen, onze experts buigen zich over de opslag van verse producten en verschepen ze wereldwijd. Zij begrijpen als geen ander dat elke verloren dag geld kost in de logistieke keten.

  Lees meer